21 alumnes eso

21 alumnes de secundària inicien les pràctiques del programa 'Anem per feina'

 

 

 

21 alumnes de secundària inicien les pràctiques del programa 'Anem per feina'

27 de gener de 2015

 

Millorar l'expedient acadèmic treballant. És l'objectiu del programa Anem per feina amb què 21 alumnes dels quatre centres d'ensenyament secundari de Martorell estan realitzant pràctiques no remunerades en diverses dependències i centres educatius del municipi, dos dies a la setmana als matins, des del passat 14 de gener i fins al 19 de juny.

 

Segons la tècnica d'ensenyament Dolors Fernández, “es tracta d'ajudar a joves de l'ESO amb certes dificultats per entomar els aprenentatges” a millorar el seu expedient acadèmic mitjançant una feina. Se'ls pregunta pels seus interessos i es busca un lloc on puguin “fer pràctiques en tasques professionalitzadores de manteniment, d'acompanyament, administratives, de jardineria o arxiu”.

 

S'han apuntat al programa Anem per feina un total de 21 alumnes, 10 noies i 11 nois, dels centres de secundària Pompeu Fabra, Joan Oró, La Mercè i Secció Institut. Realitzen pràctiques professionals no remunerades en diferents dependències municipals, com llars d'infants, escoles de primària, la piscina, l'arxiu o la deixalleria.

 

Els pares signen que estan d'acord que els fills facin les pràctiques, “que són un regal” perquè els joves acaben fent tasques que ells mateixos han triat, diu Fernández.

 

Anem per feina és fruit de la col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Patronat Municipal de Servei d’atenció a les Persones de l’ajuntament de Martorell i els centres educatius de secundària.

 

ENLLAÇ A LA NOTÍCIA (Ajuntament Martorell)