DENIP 2023

DENIP 2023

El dilluns 30 de gener l’Escola José Echegaray ha celebrat el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) un esdeveniment cabdal pel centre que serveix per acostar a l’alumnat als valors que promou l’UNESCO, organització a la qual hi són adscrits.

El tema d’enguany ha estat “Sea Shepherd”, una organització ecologista sense ànim de lucre que treballa per la conservació de la fauna marina. La seva missió és acabar amb la destrucció de l’hàbitat dels animals marins i aturar la mort de la fauna dels
oceans del món per protegir i conservar l’ecosistema i les diferents espècies.

Fruit de la col·laboració amb l’UNESCO, el centre realitza un projecte on l’alumnat tria
el nom per la seva aula basat en el tema que es tria cada curs. Enguany, amb motiu
de “Sea Shepherd” les aules han estat batejades amb el nom de diferents tipus de
tortugues, taurons, peixos, balenes, coralls i diferents animals marins.

Per treballar aquest tema l’escola ha fet diferents activitats de caire multidisciplinar:
La biblioteca del centre ha preparat un racó de lectura amb contes i propostes per treballar els valors de la pau.
L’alumnat ha treballat la competència digital investigant sobre els casos concrets dels animals que donen nom a les aules i com és el seu ecosistema i a quins perills s’enfronten.
Un tema tan proper com aquest ha generat assemblees a les aules on s’ha parlat de la importància que té la fauna i vida marina a les nostres vides i els perills que té pel nostre planeta no conservar-la. Així mateix s’ha fet un treball de modelatge per crear representacions artístiques.

A la tarda s’ha fet un esdeveniment multitudinari al pati de l’escola on representants de cada classe han posat la seva peça a un puzzle amb forma de vaixell. Aquest mural col·laboratiu ens recorda que cada petita acció compta quan volem aconseguir fites importants i és que junts som més forts.

Com mana la tradició de l’escola l’alumnat nou al centre ha deixat la seva empremta al mural de mans per conmemorar la celebració del DENIP 2023. La figura d’una balena i un dofí presideixen l’escena sota el lema:

“Treballem per protegir, conservar i defensar la fauna marina”.