DENIP

Dia Escolar de la No-violencia i la Pau

La nostra escola sempre celebra el DENIP (Dia Escolar de la Pau i la No-violència) amb dos tipus d’activitats: Treballar un Premi Nobel de la Pau i fer una pintada de mans de tot l’alumnat nou a una paret del pati. Al llarg de la setmana l’escola fa un treball centrat en:

 

  • Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
  • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

 

En el curs 2022-2023 el tema triat ha estat “Sea Shepherd”, una organització ecologista sense ànim de lucre que treballa per la conservació de la fauna marina. La seva missió és acabar amb la destrucció de l’hàbitat dels animals marins i aturar la mort de la fauna dels oceans del món per protegir i conservar l’ecosistema i les diferents espècies.

Fruit d’aquest projecte on treballem els valors de l’UNESCO, les aules de cada classe reben un nom en funció del tema que es tria cada curs. Enguany diferents tipus de tortugues, taurons, peixos, balenes, coralls i diferents animals marins són les propostes que donen nom als diferents espais del centre.

Per treballar aquest tema l’escola ha fet diferents activitats com ara: lectures variades, investigació sobre els animals que donen nom a les aules, propostes per contribuir a conservar l’ecosistema marí i activitats grupals amb un producte final pel centre.

El toc artístic, característic del nostre centre, l’hem trobat al vaixell format per peces que han fet a les aules amb un missatge de pau i, com mana la tradició de l’escola, al mural de mans a la façana del gimnàs on el lema d’enguany ha estat “Treballem per protegir, conservar i defensar la fauna marina”.

Tot seguit compartim amb vosaltres algunes fotos de la jornada.